1 / 3
2 / 3
3 / 3
Devecser.JPGregi-epulet-foto Az 1948-ban alakult, mostani nevén Táncsics Mezőgazdasági ZRT 1970-ben hozta létre Devecserben, egy helyi malom épületben a  Devecseri Húsüzemünket. Devecser  város mai területén öt középkori falu volt: Devecser, Kisdevecser, Szék, Meggyes és Patony. A város a boráról híres Somló hegy szomszédságában helyezkedik el, ma 4.500 lakót számlál, térségi központi szerepe vitathatatlan, mivel a Devecseri Kistérség 27 településnek a központja. Devecseri Húsüzemünk  az első években 600 négyzetméteren 35 fővel havi 400 sertést dolgozott fel, akkori időknek megfelelő eszközökkel. Az 1970-es évektől kezdtünk el húskészítményekkel foglalkozni, folyamatosan szélesítve termék palettánkat. Fejlődésünket szakmai oldalról elsősorban termelési vezetőnknek, Szalai Józsefnek köszönhetjük, aki a Vásárlók maximális elégedettségét az alapanyagok gondos kiválasztásával, fűszerezésével és elkészítésével  biztosítja minden nap, immár 40 éve, ezt a szemléletet tanítva minden kollégának, kolléganőnek! A technológia fejlesztéséről és modernizálásáról  a Tulajdonos, a Táncsics Mezőgazdasági MGZRT gondoskodik. 2006-ban az épület és a technológia teljes felújításra került, ezzel biztosítva  a havi  1.200 sertés és 40 szarvasmarha  minőségi, mennyiségi feldolgozását. Így sikerült az évek múlásával 1.700 négyzetméteres területen létrehozni a mai üzemet, mely a termeléssel és az üzletekkel együtt 76 dolgozónak ad munka lehetőséget. Az állatok saját telepen való tartása és a saját takarmánnyal való táplálása  garantálja a sertések és szarvasmarhák húsának minőségét,  annak visszakövethetőségét,  folyamatos beszállítását a Húsüzembe. A Húsüzem a kezdetekben a környék kiszolgálására volt hivatott, ennek ellenére az évek múlásával a minőség és az egyedi és házias ízvilág híre több száz kilométerekre is eljutott, így nem csak a környező települések, hanem messzi városok Vásárlóinak kiszolgálása is a feladatunk! A Húsüzemet 2015 óta a Somló Hús Kft. üzemelteti, az eredeti  hagyományok, minőség mellé a modern piaci szemléletet beillesztve  a termelékenység optimalizálásával, folyamatos képzésekkel és új Vevők, piacok keresésével.